Geluidsinstallatie op 30 meter hoogte in Hangar 12 bij KLM

Een fantastische uitdaging voor ons team

Lekker werken

Met muziek bij KLM

KLM heeft geïnvesteerd in werkplezier voor haar personeel. Eind 2018 ontvingen wij de vraag vanuit het Team Spirit Team of we mee wilden denken om de muziek in Hangar 12 te centraliseren. Het doel was dat de radio middels een centrale geluidsinstallatie voor iedereen in de enorme hal van 13.000 m² te horen moest zijn. Na een locatiebezoek en uitgebreide demo hebben we een fantastische geluidsinstallatie voor Hangar 12 geplaatst. Een installatie waarin al onze expertise verwerkt zit.

Hoogte Hangar flinke uitdaging

Wij kregen het voor elkaar

Hangar 12 kent een hoogte van 30 meter en totaal vloeroppervlakte van bijna 13.000 m². In de hangar kunnen maximaal 3 Boeings staan waaraan onderhoud word gepleegd. Het was absoluut geen optie om luidsprekers aan de wanden te installeren. De muziek zou worden tegen gehouden door de enorme vliegtuigen.

Er was dus maar één optie. Luidsprekers die vanaf het dak naar beneden projecteren.

Image link

Vakkundige montage en afstelling

Van het geluid

Image link

Middels speciale software is het bereik van verschillende luidsprekers gesimuleerd. Het doel was om te kijken welke luidspreker het beste resultaat kon behalen. Luidsprekers met verschillende specificaties, vermogens, afstraalhoeken en designs werden met elkaar vergeleken.

Uiteindelijk kwam een 3-weg luidspreker als beste uit de bus, waarbij een 8” luidspreker wordt gecombineerd met twee 2,35” midrange compressie drivers en een 1” exit HF driver. Uit de calculatie bleek dat 6 stuks op een hoogte van 30 meter konden zorgen voor een minimale geluidsdruk van 80 dB op de werkvloer. Een geluidsnorm die ARBO-technisch helemaal goedgekeurd is

Image link

Demonstratie gaf de doorslag

Toen waren ze overtuigd

Ondanks dat de software calculatie duidelijkheid gaf over de luidsprekers die gebruikt moesten worden moest het personeel ook overtuigd worden. Want hoe klinkt zo’n luidspreker nu eigenlijk?

Dat is op een papiertje niet uit te leggen. Installatiepartner Van Brienen Audiovisueel heeft de medewerkers verschillende opties laten horen. En men was volledig onder de indruk van eerder genoemde 3-weg luidsprekers die door de software ook als beste naar voren kwam. De demonstratie overtuigde iedereen en het project kon doorgezet worden.

Image link

Wij zijn Van Brienen AV

Wij helpen bedrijven met muziek en omroep

Ons familiebedrijf Van Brienen helpt organisaties al 10 jaar lang met audiovisuele installatietechniek. Denk aan geluidsinstallaties, beeldschermen, videoconferentie, presentatie systemen en microfoontechniek. Al deze techniek brengen wij terug in gebruiksvriendelijke bediensystemen.

Image link

Deze bedrijven

Gingen jou al voor

Wil jij ook positieve energie

In je bedrijfshal dankzij muziek?

Plan een afspraak met onze vaklui. Dan komen wij vrijblijvend bij jou op de zaak kijken wat nodig is.
Ontvang een uitgebreid voorstel op maat gemaakt, voor jullie bedrijfshal
Plan de installatie en geniet hierna van een fantastische muziekweergave in jullie bedrijfshal.

Zet de eerste stap naar functionele audiovisuele techniek

Bij ons ben je aan het juiste adres om jouw nieuwe projecten een vliegende start te geven. Wij staan klaar om je te helpen met onze expertise en ervaring.